Sapun cu cafea

Curata bine si hidrateaza. Cafeaua dezodorizeaza foarte bine, astfel ca sapunul poate fi folosit pentru mainile care au robotit in bucatarie si au gatit peste, au curatat ceapa, etc. Miroase bine, discret; cred ca aroma e una care place deopotriva barbatilor si femeilor.

Am folosit:

  • uleiuri de palmier, cocos, floarea soarelui, ulei de struguri si de sunatoare;
  • cafea concentrata;
  • NAOH (care nu se regaseste in produsul final, ci este responsabila de saponificarea uleiurilor, care se transorma astfel in glicerina);
  • lapte de capra, hidratant;
  • uleiuri esentiale de eucalipt (antiseptic), cimbru (antiseptic) si coriandru (tonic si antiseptic)

Poate fi folosit dupa 18 februarie. Sapunurile au nevoie de o perioada de repaos de 4-6 saptamani dupa „fabricare”, timp in care procesul de saponificare se desavarseste iar o parte din apa utilizata se evapora. Un sapun care s-a uscat suficient va face mai multa spuma si va avea o viata mai lunga, se va topi mai greu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s