La cules de sanziene

Clar, omul  n-a fost facut sa traiasca intre betoane. Sa mearga cu metroul, ca sardina. Sa stea 10 ore in fata unui monitor, la job, si cand vine acasa tot la monitor sa traga, mancand un sandvis cu salam pe tastatatura. De multe ori imi sta mintea in loc incercand sa pricep cum a ajuns atat de razna omenirea asta. Cat de putin timp de calitate ajungem sa traim. Cat de insingurati suntem, cu tot facebook-ul si IPhone-urile atat de utilizate.

Dar sa lasam mai bine filozofia asta amara si de doi bani. La teorie si la constatari toti suntem buni. OK; ce facem sa indreptam lucrurile? Pai trebuie sa ne gasim fiecare cate o cale, pornind de la ceea ce ne place cu adevarat sa facem. Si sa mergem pe calea respectiva, asta-i partea cea mai complicata. Ca stiu bine cat de repede ne trage ata inapoi, la vechea si comoda obisnuinta.

Mi-am petrecut week-endul trecut culegand buruieni de leac. Pentru mine, putine lucruri pot fi mai frumoase decat asta. Deci treaba cu sapunaritul pare sa ma aduca din ce in ce pe calea cea buna. De cand am vazut cat de stins miros plantutele de la plafar fata de cele culese cu mana mea m-am hotarat sa nu mai apelez la varianta „ambalat la cutiuta” decat atunci cand n-am incotro.

Nici ca se poate moment mai bun pentru cules plante. In curand vine ziua de  Sanziene (solstitiul de vara), cand florile sunt in deplina maturitate si au cea mai mare putere vindecatoare.

Si am cules asa. Sanziene:

Codita soricelului:

Galbenele:

Tei si pelin. Sunatoarea nu ne-a iesit in cale, desi ar fi fost bine. Este si momentul recoltarii si al utilizarii ei; calmeaza foarte bine arsurile solare.

Si iata aici toata „prada” insirata la uscat:Cred in lucrurile simple si bune. Nu sunt pentru fite, pentru sapun cu nu stiu ce ingrediente scumpe si de departe.  Si mai cred intr-un pic de magie, mai mult decat in chimie. O saptamana frumoasa tuturor!

2 gânduri despre „La cules de sanziene

  1. Pingback: Unguente bune la toate | Sapun bun

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s