Ce-am mai facut zilele astea

Mi-am pregatit maceratele uleioase pentru viitoarele creme:

Am preparat creme si am preagatit aranjamente cadou:

Am facut inca o transa de sapun cu galbenele, acela cu petale prin el. Am mai facut si un sapun nou, cu suc de castravete, argila verde si litsea cubeba (verbina salbatica) -cu efect purificator pentru tenul gras, acneic. Castravetii sunt chiar din gradina, cat se poate de bio. Ia uite ce frumos arata sucul de castravete:

Iar la sfarsit, am rasplatit pe toata lumea (pe mine ca am facut treaba buna si pe famelie ca m-a lasat intr-ale mele) cu o inghetata racoroasa de lamaie (am gasit lamai bio la Mega Image si tare m-am bucurat). Nici n-ati zice ca-i inghetata facuta in casa, nu?

Cine nu ma crede e asteptat cu drag la o portie, sa se convinga.

11 thoughts on “Ce-am mai facut zilele astea

  1. Pe mine m-ai dat pe spate complet😀
    Sa le iau pe rand:

    Primele borcanele sunt de insipiratie maxima🙂 aseara am mosmondit si eu niste galbenele intr-un ulei de masline, si cu ceara de albine. S-a racit si s-a solidificat ceara si ma asteapta sa continui procesul… cand oi gasi timp. Adica sa-l mai incalzesc odata si sa-l strecor intr-un borcanel ceva🙂
    Dar fac si macerat, trebuie sa mai caut si ceva sunatoare. Am zis sa fac stocuri de plante, cat e vremea lor, ca pe urma, cu ele uscate, oi face eu si la iarna diverse, daca nu am ocupatie🙂

    Ma bucur ca te diversifici si pe creme, e pacat sa nu folosesti cunostintele daca le ai. Arata exceptional recipientele, sunt sigura ca si continutul e pe masura.
    Pt pasta de dinti ai gasit recipient? stiu ca ziceai ceva de o idee, la un momentdat, daca nu … vreau reteta direct😀

    Sapunul cu argila si castravete suna super. Imi faceam si eu odata o masca, exact cu argila si suc de castravete, dar nu m-am prea tinut de dansa. Ia sa scobesc eu dupa cutia cu argila, ca de castraveti nu duc lipsa🙂

    Pe caldurile astea nu ma mai deplasez pana la Buc, abia am fost, dar poti sa dai reteta de inghetata, macar virtual sa o mancam impreuna😀

    Felicitari incaodata, totul arata f bine!🙂

    • Multumesc, Andreea. Ce mai fac copiii?
      Pentru crema de galbenele, pe care o sa o prepar si eu in curand, cel mai bine e sa o faci direct cu ulei de galbenele si cu ceara, asa nu mai reincalzesti si nu mai strecori nimic. Sau sa pisezi bine petalele de galbenele si sa o lasi crema asa, cu bucatele prin ea.
      Mai ai pastaile de vanilie de care ziceai? Ca ai bine-ti dau reteta de inghetata de vanilie, e preferata mea. Pui 500 ml la dat in fiert cu pastaia de vanilie si cu zahar brun (imparti cantitatea de 150 de grame: o parte fierbi cu laptele, o parte o freci cu 3 galbenusuri). Peste galbenusuri pui laptele fierbinte, amesteci si mai lasi un pic pe foc, amestecand continuu; dar sa nu dai in fiert, ci sa lasi pina pe la un 85 de grade asa. Poti adauga si nuci tocate. Apoi o torni in aparatul de inghetata – ei, da, asta e marele secret: trebuie aparat de inghetata, care sa o invarta in timp ce o si raceste, altfel iese bocna daca doar o bagi la congelator, nu iese asa cremoasa ca la „gelatteria”. Si gata, simplu si bun. Eu azi am incercat cu miere in loc de zahar; am adaugat-o la sfarsit, cand s-a mai racit compozitia.

  2. Ma ocup de achizitia unui nou bidon de ulei de masline si apoi o sa fac si maceratul de galbenele (posibil si sunatoare, mai merg si altele?😀 ), sa incerc si cu macerat in ulei de struguri? am auzit ca ar fi totusi in oras, trebuie sa ajung sa citesc eticheta🙂

    Pastaile nu mai sunt demult, au fost doar 4 bucati pe care le-am impartit pt a face zahar vanilat si esenta. Esenta inca nu am desfacut-o dar zaharul nu miroase deloc atat de bine pe cum imi imaginam😦 defapt nici pastaile nu miroseau atat de bine cand le-am desfacut din punguta, chiar dimpotriva as spune …😦 am zis ca poate nu stiu eu ce e bun, fiind foarte invatata cu aroma sintetica, dar nu aveau nici o legatura …

    Asa … saru’mana pt reteta!
    Daca fac cu lamaie … cum se face partea cu lamaia?😀
    Aparat nu am, nu ne omoram atat de tare cat sa merite investitia, dar o scot din congelator din jumatate in jumatate de ora sa o mai agit🙂

  3. Daca intelegi italiana, reteta inghetatei din poza e aici http://www.youtube.com/watch?v=JcldVYnMlrA. Daca nu, iti traduc mai pe seara, acuma suntem in mare zor sa pregatim curtea de oaspeti, ca e un jaf de nedescris si sambata e ziua lui Matei :-))) Italienii, stii si tu, sunt cei mai tari la inghetata. Eu am pus mai putin zahar decat au zis ei si tot mi s-a parut prea dulce.
    Mai poti face si varianta de inghetata de lamaie cu lapte, pornind de la reteta pe care deja ti-am dat-o, cu diferenta ca in loc de pastai de vanilie pui coaja de lamaie curatata ca si coaja de mar; dai laptele in fiert, cu coaja de la o lamaie-doua inauntru, torni peste galbenusuri, mai lasi un pic pe foc, pina la 85 de grade. Poti pune miere dupa gust cand s-a racorit amestecul; eu am facut o tura asa si mi-a placut, sotul zicea ca nu stie de ce dar nu e asa buna ca celelalte pe care le mai facusem. Deci, in concluzie, ce e mai sanatos nu place🙂

  4. Pare genial de usoara retata din youtube🙂 deja am gura apa, am o multime de retete de incercat :))

    Spor la pregatiri si LA MULTI ANI!

    Cat despre sanatate … prea ne-am invatat cu stimulatorii de gust si gusturile atat de concentrate ale alimentelor din magazine, ca sa mai apreciem gusturile naturale …

    • Am uitat😀
      Ce-i cu smantana aia (ca m-am chinuit sa-mi dau seama ce e „panna”)? E smantana obisnuita sau altceva?
      Nu-i urgent sa-mi raspunzi, vezi de treburi pe acolo.
      Mi-am luat argila albastra, am si castraveti din gradina😀
      Cat de haotica pot sa fiu! scuze ca-ti fac blogul varza!😀 o sa-ti scriu pe mail de acum🙂

  5. Nu-mi faci nici un blog varza; e un blog viu, putinii oameni care se invart in jurul lui sunt asemanatori; cui nu-i place…`are ce sa citeasca in alte parti.
    „Panna” lor e un fel de caimac nefermentat; la noi nu gasim asa ceva; eu am pus smantana de la Monor parca, fermentata, si a iesit foarte OK.
    Multumim de urari; oscilam intre plecat la munte-ca tot ne-ati inspirat- o zi-doua si facut ziua acasa, cu cine s-o aduna, asa, ad-hoc.

      • Buna, Sorin,
        Bine ai venit! Iti multumesc mult pentru aprecieri. Blogul meu nu e foarte organizat, ca scriu printre picaturi si nu ma prea pricep la partea tehnica, insa daca ti-e ceva neclar o sa iti raspund cat pot de repede.

  6. Wow! Sa-nteleg ca a fost ziua ta?…😀 Daca citeam cu 20 de min mai devreme…😀
    Pai, atunci LA MULTI ANI!!!😉

  7. N-a fost ziua mea. Maine face baietelul PATRRRRU ani!!!!!Doamne, cand a trecut timpul? Aseara i-am povestit cum s-a nascut, la cererea lui…ne dadura lacrimile la amandoi…
    Dar, concluzia lui tot aia a fost: „Da’ acuma sunt mare, nu?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s