Tratament pentru bubitele cauzate de caldura ale bebelusilor

Stiu ca multe mamici se confrunta cu puzderie de bubite pe pielea copiilor de la canicula asta. Puncte mici, rosii aparute peste tot, dar mai ales pe la incheieturi, pe la gat, acolo unde se lipeste piele de piele, ceea ce face ca transpiratia sa curga si mai abitir. Pina nu se mai racoreste vremea un pic n-avem ce face, nu putem sa le facem sa dispara complet; unele se trec dar apar altele. La fetita mea de aproape 2 ani descopar bubite noi mai ales dupa somn, pe zone care au fost mai neaerisite din pricina pozitiei in care a dormit. Baiatul de 4 ani nu mai are asa de mari probleme, pielea lui stie deja mai bine sa ajunga la un echilibru termic; cand avea si el varsta Ioanei insa tot asa patea, se umplea de bubite.

Cum am putea sa-i ajutam pe cei mici sa treaca mai usor de canicula? Dusuri scurte pe timpul zilei – folositi sapun numai pentru zonele murdare sau deloc. Iar la sfarsit, dupa fiecare dus, tamponati-i pe tot corpul cu ceai de pelin. Pelinul calmeaza pielea, anihileaza bacteriile care ar putea sa suprainfecteze bubitele si reduce volumul transpiratiei.

4 gânduri despre „Tratament pentru bubitele cauzate de caldura ale bebelusilor

  1. Geniala informatie!
    Si Matei are probleme de genul asta, pe piept/spate/gat, deci pica la fix, saru’mana!

    A … si ai bagat cu „comentarii recente”, bravo! Poti sa fi mai generoasa, sa iti/ne afiseze ultimele … 10 comentarii, ca la cat scriu eu cand ma apuca … imi apare doar numele meu pe toata coloana, daca lasi asa putine 😀

  2. Sper sa va foloseasca „geniala” informatie…ca pelin e pe toate drumurile…sau, ma rog, la concurenta cu densitatea de farmacii, numai bune sa ne vanda o mixtura mentolata, ceva…

    • Da, eu nu stiu sa fie vreo contraindicatie, eventual testezi pe o portiune mica de piele, ca fiecare are sensibilitatile lui. Si nu face foarte concentrat ceaiul; fa-l asa, dupa bunul simt, sa fie un ceai deschis la culoare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s