Ce mica-i vacanta mare…

…si cat de scurta e vara, cu minunatele ei fructe si legume.

Plecam si noi de maine intr-o ultima vacanta mica…de vara.

Ne-a placut asa de mult ultima isprava la Slanic Prahova incat am zis ca trebuie musai sa o repetam.  E ideal pentru o familie cu copii mititei: ai strand-uri cu apa sarata si namol, unde se pot balaci fara frica, apa e micuta si se simt mult mai in siguranta decat in bazinul mare, cu toti colaceii aferenti si bratele parintesti la datorie. Daca te pui la mintea lor si te joci de-a monstrii ii poti manji chiar si cu namol. Ai salina, unde pot alerga in voie, le place ecoul si racoarea de-acolo si e plin de copii, sa-si faca prieteni de joaca.  Anul asta n-am mai ajuns la mare; dar, desi imi lipseste zgomotul si frumusetea valurilor marii eu zic ca la Slanic ai toate avantajele unei vacante la mare, plus faptul ca te poti adaposti mai usor de caldura din timpul zilei, plus salina. Plus ca e foarte aproape de Bucuresti, intr-o ora si un pic esti acolo.

Ce las in urma?

Pai las o sumedenie de sapunuri noi, care se usuca in cutiile lor, cuminti.

Din seria „fructe si legume” 🙂 avem sapunul cu morcovi si argile (galbena si rosie), cu ulei esential de ylang-ylang. Este un sapun hranitor pentru tenul uscat, sensibil, matur.

Sapunul cu castravete, pentru ten impur, acneic, mixt. Eu cred ca e OK si pentru tenul normal…ca pina la urma normal e de fapt mixt :-), mai toata lumea are tenul mai uscat pe obraji si mai gras in zona T. Argila verde, spirulina, uleiul de macadamia purifica si echilibreaza. La fel si uleiul esential de verbina (litsea cubeba), care miroase foarte placut si fresh. Am mai prezentat deja acest sapun cu castravete, dar il pun si alaturi de fratii lui „vitaminosi”:

Am mai facut si un sapun cu suc de struguri rosii, la ideea Manuelei. Bine, a durat mult de cand mi-am pus in cap sa fac si acest sapun si pina l-am realizat efectiv…din cauza ca, bineinteles, am mancat ingredientul principal :-)…si asta de vreo cateva ori.  Piticii mei sunt fani struguri.

Am ales bobitele de pe ciorchine si le-am transformat in suc cu ajutorul blenderului, pentru a ne folosi de toate mineralele si vitaminele din coaja, miez si samburi: fosfor, fier, potasiu, calciu;vitamine: B1, B2, PP, iod, magneziu, polifenoli. Strugurii sunt minunati pentru o multime de afectiuni interne si externe; folositi pe piele ii redau acesteia elasticitatea, o hranesc.

 

Sapunul este potrivit tuturor tipurilor de ten, curata delicat si hraneste. Miroase dulce, pentru ca tot urmand sfatul Manuelei am pus extract de vanilie si un piiiic de ulei esential de bergamota, cat sa poti mirosi si un pic de verde alaturi de dulce. O sa fie gata pe la jumatatea lui septembrie. Manuela, ai de la mine doua bucati, cu dedicatie si multumiri pentru idee. Daca mai aveti idei de combinatii, arome, ingrediente scrieti-mi pe blog si le realizam in masura in care este posibil acest lucru.

Cand ma intorc din vacanta o sa va prezint si samponul cu urzica (am mai umblat un pic la compozitie si arome), sapunul cu tei si miere (asta e nou-nout) si sapunul cu sare de Himalaya.

Bucurati-va de vara!

3 gânduri despre „Ce mica-i vacanta mare…

  1. Pai dupa ce ma intorc din vacanta o sa fac sapun special de rufe. Pentru ca am incercat sa spal cu astea de corp si rufele, dar rezultatele nu sunt bune: sapunurile pentru corp sunt uleioase, lasa tesatura imbacsita; nu au putere de curatare mare, si e nevoie de alte combinatii de uleiuri ca sa curete, mai ales daca e vorba de „scutece cacacioase”. daca nu va suparati, o sa-l fac cu untura, clasic, dar nefiert. Am deja untura de la maica-mea…altceva nu pot face cu ea. O sa mai adaug si ceva uleiuri esentiale antibacteriene.
    Va pup!

  2. Ce frumos! La Slanic am copilarit eu 😀 De fapt vacantele se faceau acolo 😉 In lacul sarat am invatat sa inot (pe-atunci inca mai era muntele de sare cu Grota Miresei), iar mersul in salina de pe la 3-4 ani timp de vreo 10 ani, aproape zilnic si vara si iarna cred ca a facut ceva bine 😀 Mie imi placea la „Baia porcilor” ( asa i se spunea baltii aleia cu namol :)), pe sora mea mai mare abia o puteau da cu putin namol pe ici pe colo :)) Am fost anul trecut, asa in „depanat de amintiri” si am vazut ca drumul e f bun, e refacut si nu e aglomerat 🙂
    Distractie placuta!

Lasă un comentariu