Ravioli…sau felul de mancare pe care niciun copil nu-l refuza

De dimineata scotoceam prin calculator dupa o fotografie de CV; si cum nu prea gaseam pentru ca nu mai era nimic la locul lui, calculatorul a trecut recent printr-o terapie intensiva pentru ca aproape clacase, m-am apucat sa caut pe Picasa, Facebook si pe unde mai aveam poze…poate gasesc ceva sa decupez. Aiurea!…:-)Numai poze ciufulite, ori prea zambarete, ori prea incruntate , ori cu copiii calare pe mine…

In schimb m-am pierdut in amintiri…de nu mai voiam sa ies…M-am revazut cu burtica pe malul marii, le-am revazut mutritele alora mici in momentul in care au venit pe lume…si tot asa, i-am revazut in diverse momente, crescand…

Si-am mai dat si peste astea:

ravioli2ravioli

Si sunt salvata, ca stiu ce gatesc azi. Sincera sa fiu, eram intr-o pana de idei teribila.

Nu sunt foarte simplu de facut, insa copiii sunt de-a dreptul fericiti cand le pui asa ceva pe masa. Noi le umplem cu branza, nuci si verdeturi sau carne tocata de vita. E un mod foarte bun de a valorifica pana la ultima fibra carnea de pui de tara, care este mai atzoasa. Puteti strecura in umplutura chiar si broccoli. Se pot face cu sos simplu (putin unt topit in care aruncati cateva frunze de salvie; ori sos de rosii cu busuioc); sau, daca ii umpleti cu carne de pui de la mamaie din curte, pur si simplu ii puteti fierbe in supa in care a fiert puiul. Nu multa supa, cat sa fie echilibru.

Aveti nevoie si de un aparat din acela de facut pasta in casa; asta daca nu vreti sa intindeti foaia respectiva pana cand va eliberati de toti nervii si va impacati cu toata lumea (sau dimpotriva :-))

Noi l-am luat de la Kaufland acum 3-4 ani si a costa vreo 50-60 de lei. Arata asa:

masina de facut paste

 

Aluatul se face din 400g de faina, 4 oua si o jumatate de lingurita de sare.

Se framanta cu nadejde, cam 15 minute. Trebuie muschi.

Dupa aceea inveliti aluatul in folie alimentara si il lasati sa se odihneasca pentru jumatate de ora.

Se intinde foaia cat de subtire puteti. Decupati dreptunghiuri de aluat de dimensiuni egale. Puteti sa le faceti chiar cat masa de lungi, dar neaparat in perechi: una vine dedesupt si pea ea vom presra din loc in loc, la distante egale, gramajoare de umplutura; cealalta vine deasupra.

Apoi decupati ravioli cu o rotita din aceea de taiat pizza; mai frumos ar fi daca aveti o rotita zimtata. Asa arata chiar profi🙂

Daca folositi sosul de unt sau cel de rosii fierbeti mai intai ravioli in apa sarata cateva minute. Apoi ii transferati in sos.

Sau fierbeti-i direct in supa de pui.

 

Si asa arata un copil multumit de ce a primit la masa, care va lasa garantat farfuria goala:

ravioli6

 

Daca-i dati voie sa  se joace putin si cu coca o sa fie si mai fericit:

ravioli5

 

 

Multa vreme am asociat coltunasii (ca pana la urma ravioli asta sunt) cu imaginea unei bunici. Mi se pareau un fel de mancare cu care numai o bunica te poate rasfata. Am mancat asa ceva abia acum cativa ani, facuti direct de mine.

Deci o sa fiu o bunica super🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s