Ciocolata raw de casa

Ciocolata raw de casa

Ingrediente:

-unt de cacao pur 50g;

-3 linguri de cacao sau carob;

-3 linguri de miere; sau gustati pe parcurs si puneti in functie de cat de dulce doriti sa fie; eu as pune mai putin de 3 linguri de miere data viitoare;

-extract natural de vanilie sau alta aroma naturala (portocale confiate, scortisoara, etc);

-miez de nuca/migdale/stafide sau toate la un loc.

Untul de cacao se pune intr-un ibric, care se cufunda in apa calda (nu fiarta!) pana se topeste. Se adauga cacao, mierea (temperatura sa fie mai mica de 40 de grade) si aroma preferata. Se omogenizeaza si apoi se toarna in mici forme de silicon sau in hartie de briose. Se orneaza cu nuci, migdale si orice altceva doriti.

Se tine 30 de minute la congelator.

Se mananca cu masura!

Este gustoasa si satioasa. Cel mai bun mod de a o manca este sa o lasati sa se topeasca incet in gura, nu sa o rontaiti (de altfel lucrul acesta este valabil si pentru ciocolata obisnuita).

Ciocolata se pastreaza la frigider, cat rezista🙂

Untul de cacao este plin de antioxidanti. Stiu, o sa ma intrebati de unde gasiti. Well, eu am folosit cu incredere acelasi unt de cacao pe care il pun si in cosmetice pentru ca este de prima presa, obtinut fara ajutorul solventilor chimici. E adevarata vorba aceea conform careia sa nu pui pe piele nimic din ce nu ai pune in gura. Sunt mai multe magazine online care vand unt de cacao. Aveti grija sa nu fie dezodorizat.

Si beneficiarii principali:

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s