Sapun cu cafea

De data asta i-am adaugat si ulei de migdale dulci pentru un plus de hidratare.  Contine, bineinteles, cafea concentrata– sursa minunata de antioxidanti. Cofeina, se stie, este unul dintre cei mai aprigi „soldati” care se razboieste cu celulita.

L-am facut intr-o forma care aduce un pic cu bobul de cafea, unele simple, altele si cu bucatele de sapun cu vanilie la interior (varianta care se va putea folosi dupa 21 martie):

Sau intr-o forma mai patratzoasa, ornata tot cu bucati din sapun cu vanilie (varianta care se va putea folosi dupa 18 martie):

Ingrediente:

  • ulei de ricin – este un emolient natural care stimuleaza productia de colagen si elastina ce contribuie la hidratarea si mentinerea umiditatii pielii. In plus, acidul ricinoleic continut de acest ulei ajuta la prevenirea aparitiei acneei si eczemelor. De asemenea, previne si trateaza infectiile fungice (cum ar fi, de exemplu „piciorul atletului” -denumire care poate sa ne induca in eroare dar de fapt se refera la ciuperca aceea responsabila de mirosul urat al picioarelor la unele persoane). Folosesc uleiul de ricin in aproape toate sapunurile mele;
  • unt de shea. Este foarte bogat in acizi grasi precum acidul stearic si oleic. Aceste substante sunt indispensabile epidermei, ajutand la mentinerea unui nivel optim de hidratare, oferind astfel elasticitate pielii. Untul de Shea contribuie la refacerea echilibrului natural al pielii prin stabilizarea continutului de lipide din celulele epidermei;
  • ulei de masline. Datorita continutului ridicat de in acizi grasi, neasaturati, (precum acidul linoleic, un compus care nu este produs de organism), uleiul de masline este un foarte bun hidratant;
  • unt de cocos.  Este iarasi un unt vegetal intens hidratant, bogat in antioxidanti (care poate ajuta la vindecarea rapida a taieturilor, juliturilor si zgarieturilor). Este si un antibacterian excelent;
  • ulei de palmier, care asigura parte din coeziunea sapunului, ca sa nu ni se sfarame in maini;
  • NAOH, responsabila de saponificarea uleiurilor, proces in care se elibereaza glicerina naturala. Soda nu se mai regaseste in produsul final absolut deloc. Se foloseste o cantitate atent calculata, astfel incat sa ramana si o marja de siguranta de uleiuri nesaponificate iar sapunul sa aiba un ph cumsecade;
  • cafea concentrata, (am amintit virtutile ei mai sus);
  • Ulei de migdale dulci, adaugat la pasul final, pentru a pastra cat mai multe din proprietatile sale nutritive si hidratante.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s